God tilslutning til DUG Fyns julevandring

På denne grå november-lørdag d. 16. november, blev dette års jule-gartnerivandring afholdt. Vi startede ud med at besøge By Growers i Stige, afdelingen Gammelgård. Her bliver der produceret cirka 300.000 mini-julestjerner i 6 cm potter, 200.000 grenede midi-julestjerner samt 200.000 Primula. Efter en fin præsentation af gartneriet, blev husene inspiceret af de ca. 30 fremmødte. De fleste stjerne stod fint pakkeklar til at blive solgt i løbet af de kommende par uger.

Herefter gik turen videre til det nye GASA, der er beliggende i Højme tæt på den fynske motorvej, hvor deltagerantallet steg til irka det dobbelte. Vi startede med en fælles intro om det nye GASA, inden vi blev opdelt i 3 hold, der fik en rundvisning af hele GASA: Den store pakkehal, kontormiljøerne og mødelokalerne.
Efter rundvisningen var der i hjørnet af den store hal præsentation af de mest anvendte julestjernesorter samt testsorter fra Dümmen Orange.

Afslutningsvis blev der serveret gløgg og æbleskiver af GASA Young i kantinen på GASA, hvor der også blev plads til en masse god gartnerfaglig snak.

DUG Fyn vil gerne takke alle de fremmødte samt By Growers og GASA Young Plants for en god og vellykket julevandring.

DUG Fyn

Billeder fra vandringen