Referat og billeder fra DUG Fyns forårsvandring

Lørdag d 23. marts 2019 var vi så heldige at komme ud og se Skovhavegaard Bær Aps og plantecentret i Frankfri ved Krudttossen.

Hos Skovhavegaard Bær Aps fik vi en flot detaljeret rundvisning af Lars fra Lindflora, der fortalte om deres store produktion af jordbær. Ud over jordbær producerede de også hindbær, brombær og blåbær. Skovhavegaard Bær Aps besidder 5000m² varme hus og 1,2 hektar som er overdækket med tag. På 1 produktionsår plukker de 22 ansatte op til 2,4 tons Jordbær. Alle jordbær er remonterende bl.a. dyrker de Arabella, Favori og Calinda. Alt hvad der dyrkes hos Skovhavegaard Bær Aps produceres i substrat, enden i potter på jorden eller hængt op.

Ude hos Krudttossen viste ejeren Claus os rundt. Vi fik en grundig rundvisning af hans plantehotel, plantecenter og krudtopbevaring på 3500m². Claus fortalte om hans 17 år med plantehotel, hvor han har haft flere faste følgesvende såsom Phønix palmen som han har passet hvert år og ompottet hvert 2 år i 17 år. I hans plantehotel står der bl.a. citrus træer, kokospalmer og fuchsia m.m. Lige nu er Claus største kunder Odense Zoo og Hillerød Camping. Claus sælger også fyrværkeri, og er i sammenarbejde med kinesere i gang med at udvikle nye metoder til mere sikkert fyrværkeri.

På vegne af DUG og de 30 fremmødte vil vi gerne sige en kæmpe tak til Skovhavegaard Bær Aps og Krudttossen, for at vi måtte se og høre om jeres spændene virksomheder.

DUG Fyn