Beretning samt billeder fra Kom in de Kas

I weekenden d. 6-8. april løb den årlige landsdækkende gartnerivandring i Holland af stablen, også kaldet Kom in de Kas – ”Kom ind i drivhuset”.

I år var der i løbet af weekenden 205.500 besøgende heriblandt 13 ”unge gartnere” fra Danmark. Vi vendte snuden mod Holland i løbet af fredag eftermiddag og ramte hotellet i Holland i løbet af fredag aften. Lige en kold at gå i seng på, og så var vi klar til lørdag og søndag med gartnerivandring.

Lørdag formiddag og eftermiddag samt søndag formiddag stod den så på et væld af gartneribesøg, hvor der blev studeret planter i alle afskygninger. Potteplanter, udplantningsplanter, snitkulturer og et vælg af væksthusgrønsager blev der kigget på til fods, i biler og sågar et lille lokomotiv med vogne imellem gartnerierne.

Søndag formiddag besøgte vi desuden aktionen i Waterdrinken, hvor vi så den nye store og flotte aktionshal, hvor der hver uge ryger mange tusinde planter i alle afskygninger gennem systemet.

Søndag eftermiddag vendte vi så snuden hjem mod lille Danmark igen, og mens at vi på vej derned havde forskellige trafikale udfordringer, forløb hjemturen uden problemer hvorfor vi var hjemme igen ved 20-21-tiden.

Den Unge Gartner vil gerne takke for en rigtig god og vellykket tur og håber at I er friske på at gentage succesen næste år d. 6-7 April 2019.

 

Den Unge Gartner