Beretning fra Kom in de Kas

I år gik turen atter til forårets store gartnerivandring i Holland – Kom in de Kas, i år fra d. 1-3. april. Væksthusgartner og Jordbrugsteknolog Johanne Lindberg, der har været medlem i DUG i 5 år, deltog for første gang til Kom in de Kas, og hun har følgende beretning fra weekenden:

”D. 1. april kørte 17 unge/yngre gartnere til Holland. Trods mine efterhånden snart 5 år i DUG har jeg aldrig deltaget i Kom in de Kas turene, men det måtte nu være på tide. Jeg kendte kun et par stykker i forvejen, så der var uden tvivl rig mulighed for, at lære nye mennesker at kende. Hvilke områder vi skulle se og hvornår var allerede planlagt af Asbjørn, så det var bare med at hoppe i bilen og følge med. Og så stod den ellers på RIGTIG mange ha (!!) drivhuse. Der var dog forskel på, hvor meget gartnerierne havde gjort ud af weekenden. Det var tydeligt nogen steder, at der hovedsageligt var åbent for forbrugeren, mens vi andre steder virkelig kunne nørde i produktionsteknikker, plantekvaliteter og pakkesystemer. Der var måske lige rigeligt med peberfrugter på programmet, men ellers fik vi set både udplantningsplanter, jordbærproduktion, snitkulturer, frugttræer under glas og nååårh ja peberfrugter! Vi nåede også forbi et af de store havecentre. Der var ingen tvivl om, at det ville være ens egen skyld, hvis man ikke fik noget ud af det.

Undervejs blev der snakket og diskuteret branchens udfordringer, men også vendt små og store ting. Lørdag aften valgte vi at spise på hotellet. Buffet og drikkevarer til billige penge. Øl manglede der ikke. Og der var da  også nogen (uden at nævne navne), der tog videre på den lokale bar for et par timer. De ankom også sidst til morgenmaden om søndagen.

Jeg vil i hvert fald gerne takke DUG og de 16 andre deltagere i dette års tur til Holland. Sikkert ikke sidste gang at jeg tager med. Det var dejligt at møde nye mennesker fra branchen og at få nye input til ens daglige arbejde”.

DUG vil gerne takke for en rigtig god og spændende weekend. Vi håber på at gentage turen næste år.

 

DUG Fyn

Lidt billeder fra turen følger herunder: